Kocsival megy nyaralni? Magyar nyelvű online felületen vehet külföldi autópálya-matricát

  Kocsival megy nyaralni? Magyar nyelvű online felületen vehet külföldi autópálya-matricát

  Elindult az első magyar nyelvű, külföldi autópálya-matricákat árusító weboldal, a Megallasnelkul.hu. Jelenleg négy szomszédos ország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia autópálya-matricája érhető el érvényességi idő szerinti bontásban, személygépjárművel utazók részére – közölte az oldal alapítója az MTI-vel. Emellett a horvát kapus rendszerű autópályán az elektronikus fizetésre alkalmazható eszköz (ENC) is megrendelhető és feltölthető.

  A weboldalt alapító Holtankoljak Csoport felmérése szerint a magyarok 74 százaléka leggyakrabban autóval indul külföldre nyaralni. Az online kutatás szerint a sztrádát választók közel fele már egy héttel, de legkésőbb pár nappal az utazás előtt megvásárolja a szükséges matricát. A kapus rendszerek esetében viszont – például a horvát autópályán – inkább az útközbeni megállás jellemző, semmint az elektronikus fizetésre alkalmazható eszköz (ENC) beszerzése.

  A magyarok 63 százaléka külföldi autós útja során még akkor sem tér le az autópályáról, ha drágállja az azért fizetendő díjat, vagy sokallja a kapuknál elvesztegetett időt. A sofőrök egynegyede azonban csak akkor választja az autópályát, ha ez nem okoz jelentős plusz költséget az utazás során.

  Az autósok több mint kétharmada a benzinkutakon vagy a határátkelőknél próbálja megvenni az adott országban szükséges vignettát, csupán a válaszadók egy százaléka próbálkozott meg eddig az idegen nyelvű oldalakon való online vásárlással.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!