Megnyílt a Hungarikum utca a Vásárcsarnokban

Megnyílt a Hungarikum utca a Vásárcsarnokban.

Megnyílt a Hungarikum utca a budapesti Központi Vásárcsarnokban csütörtökön, a Vámház körúti csarnok megújult alagsori szintjén kialakított utcában a legkiválóbb magyar élelmiszereket, termékeket mutatják be - írja az MTI.

 

Galéria: Megnyílt a Hungarikum utca a budapesti Központi VásárcsarnokbanFotó: Balogh Zoltán / MTI

A nagycsarnok különleges épületét 2013-ban a CNN Travel csatorna Európa legszebb piacának választotta, és tavaly decemberben Európa 10 legjobb élelmiszerpiaca közé sorolta a Guardian is.

Az alagsorban kialakított látványos vitrinekben helyet kapott a kalocsai és a szegedi paprika, a gyulai és a csabai kolbász, a Herz és a Pick szalámi, az akácméz, a tihanyi levendula termékek, a tokaji aszú, a libamáj, a szikvíz, a kalocsai hímzés, a Rubik kocka, a Zsolnay porcelán, a makói hagyma, a Béres csepp, a pálinka és az Unicum.

 

Galéria: Megnyílt a Hungarikum utca a budapesti Központi VásárcsarnokbanFotó: Balogh Zoltán / MTI

Magyarországon csak a csarnokban lehet megismerni nyilvánosan a Gömböcöt, a matematikusok körében sokáig csak feltételezett létezésű testet, az egy stabil és egy instabil ponttal rendelkező homogén idomot, ami a sanghaji világkiállítás egyik szenzációja, világhírű magyar találmány. A Hungarikum utca másik végpontján található Goethe prizmája Szelényi Károly fotóművész elképzelése szerint.

A fotóra kattintva gazdag galéria nyílik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek