Tuniszi vérengzés: óceánjárók utasai az áldozatok, a magyarokat hazahozzák

 Az MSC Cruises és a Costa is megerősítette, hogy a tegnapi lövöldözés elsődleges áldozatai a városban kikötött óceánjáró hajó utasai voltak – írja a Travel Weekly.

Az összesen 17 külföldi halálos áldozatot és 44 sebesültet követelő fegyveres támadásban az MSC Splendida hajó vendégei közül kilencen elhunytak, tizenketten megsebesültek, hat sorsa pedig egyelőre ismeretlen, ők (két spanyol, egy belga, egy brit, egy franica és egy japán állampolgár) a támadást követően nem jelentek meg a fedélzeten.

Splendida többi utasával ma reggel hat órakor elhagyta a La Goulette kikötőt Barcelona felé, a helyszínen pedig a cég azonnal kirendelt szárazföldi válságstábja segíti a támadásban érintett utasokat és hozzátartozóikat. A Costa Fascinosának, amely még hajnali kettőkor elhagyta Tuniszt, összesen 13 vendége nem tért vissza a hajóra.

Magyar áldozatról nincs hír, de a Kartago Tours közleményben tájékoztatott tunéziai útjainak azonnali leállításáról. Holnaptól csakis hazafelé hoznak utasokat, illetve a kéthetes utasokat is visszautaztatják a kieső hét szállásköltségének megtérítése mellett.

A járatot egyelőre április 24-ig állították le, a tervezett újraindulás május 1.

A leállított utakra foglaló utasokat egyenként értesítik, és egyéb utazást vagy kedvezményt ajánlanak fel a számukra. A május 1. utáni foglalásokkal kapcsolatban egyelőre türelmet kért a cég.

A Travelo több Tunéziába szervező magyar utazási irodát is megkérdezett, az információkat a válaszok beérkezésekor frissítjük.

Frissítés: az általunk megkérdezett további, Tunéziába szervező irodák az esetet nem kívánták kommentálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek