Turistákat öltek meg fegyveres támadók Tunéziában

  Turistákat öltek meg fegyveres támadók Tunéziában

   Legalább nyolc turistát öltek meg fegyveres támadók szerdán a tuniszi parlamentnél - adta hírül az MTI.

  Fotó: Wikipedia

   Legalább hét külföldi és egy tunéziai turistát megöltek, több másikat túszul ejtettek a fegyveres támadók. A biztonsági erők körbevették a törvényhozás épületével szomszédos múzeumot, ahol feltehetőleg a támadók tartózkodnak. Egy képviselő arról számolt be, hogy sebesültek vannak a parlament épületében is.

  A hírek szerint különböző országokból származó európai turisták estek fogságba: egy helyi rádió úgy tudja, hogy többek között brit, olasz, spanyol és francia állampolgárok. Egyelőre semmit sem lehet tudni arról, hogy kik a támadók, és azt sem, hogy pontosan mi a céljuk - írja a Turimzus Online.

  A Konzuli Szolgálat honlapján Tunézia a beutazás és az ott-tartózkodás szempontjából a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek listáján szerepel. Az ország terrorfenyegetettségének szintje emelkedett a franciaországi terror-akciók és a líbiai területen tapasztalható háborús helyzet hatására. Az országba utazók részéről fokozott óvatosság javasolt, az észak-nyugati és déli területek felkeresése kockázatos, szigorúan nem ajánlott.

  A Konzuli Szolgálat az országban tartózkodó magyar állampolgárok és kiutazók fokozott éberségét kéri, és felhívja a figyelmet, hogy mindenképp tanácsos elkerülni a demonstrációk körzeteit, a csoportosulásokat, a mecsetek körzeteit (különösen a pénteki főimák időszakában és azt követően), valamint Nagy-Tunisz külső, periferikus negyedeit. Továbbra sem kizárt terrorista akciók lehetősége a déli, Medenine, Tataouine kormányzóságok, továbbá az ország középső, Algériával határos területein, és északi, észak-nyugati kormányzóságaiban.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Tuniszi vérengzés: óceánjárók utasai az áldozatok, a magyarokat hazahozzák - 2015.03.19.
  A tegnapi tunéziai lövöldözés elsődleges áldozatai óceánjárók utasai voltak; a magyar turistákat azonnal visszahozzák az országból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!