Budapestet is érinti a Lufthansa sztrájk

  Budapestet is érinti a Lufthansa sztrájk

  A Lufthansa pilótáinak várhatóan kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő szerdai járatát törölték, két müncheni járat kivételével. A csütörtöki járatokról egyelőre még nincs információ - írja az MTI. A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

   

  Fotó: Aero Icarus / flickr

  Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője elmondta: szerdán összesen hét járatot töröltek, ami közel 750 utast érintett, de a legtöbben előre érdeklődtek, ezért nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik pedig megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet. A csütörtöki járatokkal kapcsolatban a légitársaság későbbre ígért tájékoztatást.

  A keddi bejelentés szerint egynapos sztrájkot terveztek szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa pilótái, mert ismét sikertelenül zárultak a korai nyugdíjazásról szóló tárgyalásaik a légitársasággal. A pilóták érdekképviselete azonban kedden este közölte, hogy a sztrájk csütörtökön is folytatódni fog, méghozzá a hosszú távú járatokon. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a légitársaság konfliktusa már csaknem egy éve tart.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!