Firenze: a foci és a kultúra szeretete nem zárja ki egymást

   A firenzei és római polgármester közös kezdeményezésére a futballstadionba vásárolt jeggyel ingyenes belépést kaptak Firenze városi múzeumaiba a csütörtök esti Fiorentina-AS Roma labdarúgó-mérkőzés szurkolói – számolt be róla az MTI.

  A Palazzo Vecchio udvara - focidrukkerek egy hétig ingyen léphetnek be Fotó: Eyeon / Europress / GettyForrás: Travelo

   A sport és a kultúra találkozásáról szól Ignazio Marino római főpolgármester és Firenze első embere, Dario Nardella kezdeményezése. A Fiorentina és az AS Roma szurkolói a két csapat közötti találkozó hetében a mérkőzésre vásárolt jeggyel látogathatják a helyi önkormányzatok által működtetett múzeumokat.

  „A szurkolás és a művészet tisztelete nem mond ellent egymásnak. Ezzel a kezdeményezéssel akarjuk feledtetni a barbár rongálást, melyet a Feyenoord szurkolói követtek el Rómában" - hangoztatta Ignazio Marino, Róma főpolgármestere.

  Amint arról mi is beszámoltunk, az Európa Liga februári fordulójában a holland csapat drukkereinek egy csoportja 1,2 millió euróra becsült kárt okozott a Fontana di Barcaccia szökőkútban.

  Az Európa Liga mostani nyolcaddöntős meccsének napján, csütörtökön mintegy száz firenzei és római szurkoló élt a lehetőséggel, és meglátogatta a Firenze egyik jelképének számító Palazzo Vecchio reneszánsz palotáját. A szurkolókat maga Dario Nardella firenzei polgármester vezette végig a termeken.

  Hasonlóan ingyenes lesz a belépés a két csapat drukkereinek az olasz főváros által fenntartott múzeumokban a március 19-i visszavágót kísérő napokban. A két csapat szurkolói többek között ingyen tekinthetik meg a Capitoliumi Múzeumokat is.

  A csütörtöki meccs egyébként döntetlennel végződött.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!