Pályázatot hirdet filmkészítőknek a Német Turisztikai Hivatal

  Pályázatot hirdet filmkészítőknek a Német Turisztikai Hivatal

  Pályázaton választana ki nyolc jelentkezőt a Német Turisztikai Hivatal, akik utazás közben közösen készíthetnek majd imázsvideót Németországról.

  Németország Gazdasági és Energiaügyi Minisztériuma (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie – BMWi) megbízásából nemzetközi filmkészítői pályázatot hirdet a Német Turisztikai Hivatal (Detschen Zentrale für Turismus – DZT). A verseny célja azoknak a személyeknek a kiválasztása, akik az elkövetkező hónapokban közösen készíthetnek el egy Németországról szóló filmet. A filmmel szembeni elvárás, hogy az utazók szemszögéből, autentikus formában mutassa be Németország sokszínűségét, valamint alkalmas legyen a közösségi oldalakon való terjesztésre.

   

  Fotó: DZT

  A pályázaton nyolc nyertest választanaki ki, akik mindannyian részt vesznek a film elkészítésében 2015 májusa és júliusa között. A DZT logisztikai támogatásban részesíti a filmkészítőket a túrákon, akik cserébe az utazás előtt, alatt és után élőben számolnak be élményeikről, és videókat készítenek a különböző témáknak megfelelően.

  A csapatok anyagai ősszel kerülnek vágóasztalra, hogy egy kerek egész alkotás váljon belőlük, amit a DZT reprezentációs célból, illetve a közösségi médiacsatornákon használ majd fel. A projektet partnerként támogatja a Deutsche Bahn AG, a Best Western, a Lindner Hotels & Resorts, az NH Hotels, a Ringhotels, a Romantik Hotels und Restaurants, a Sixt rent a car és a Wellness-Hotels & Resorts.

  „A világ lakosságának negyede néz naponta online videotartalmakat számítógépen, laptopon, táblagépen vagy mobiltelefonon. Ennek a folyamatosan növekvő keresletnek szeretnénk megfelelni a mozgóképekkel, amelyek kiemelkedő lehetőséget kínálnak Németország turisztikai kínálatának sokszínű megjelenítésére" – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

  A pályázat további részleteiről és a jelentkezésről a DZT oldalán találnak információt az érdeklődők.
  http://www.germany.travel/videocontest
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!