Nőnapi kedvezmény több mint ötven múzeumban

Vasárnap a nők féláron látogathatnak el több mint ötven budapesti és vidéki múzeumba a nemzetközi nőnap alkalmából.

A nőnapi kedvezmény a 6-26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik így kettős kedvezménnyel válthatnak belépőt a kulturális intézményekbe – adta hírül az MTI.

A Szépművészeti Múzeum ugyan már bezárt, de akad bőven látnivaló Nőnapra Fotó: Marjai János / MTIForrás: Travelo

 A nőnapi lehetőséget közös sajtótájékoztatón jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A kedvezményesen látogatható intézmények között van Budapesten a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Bélyegmúzeum, a Nagytétényi Kastély, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Magyar Természettudományi Múzeum, Egerben a Dobó István Vármúzeum, a Gödöllői Városi Múzeum, valamint a sajtótájékoztatónak helyet adó Petőfi Irodalmi Múzeum is, ahol- a nőnapi alkalomnak megfelelően - a Csinszka-kiállítás is megtekinthető. A programhoz budapesti intézmények mellett számos vidéki múzeum is csatlakozott, például a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum.

A családügyi és a kulturális államtitkárság közös programjához csatlakozó múzeumokról bővebb információ található a ncsszi.hu valamint a kultura.hu oldalakon csütörtöktől.

Az otthon maradó férfiaknak sem kell azonban lemaradniuk, ők megnézhetik a fenti múzeumok közül több virtuális túráját teljesen ingyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek