Conchita hangján tájékoztatja utasait a bécsi tömegközlekedési vállalat

Conchita hangján tájékoztatja utasait a bécsi tömegközlekedési vállalat

Conchita Wurst lesz az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt a bécsi tömegközlekedés hangja, az akció a fesztivált beharangozó városi kampány része - írja az MTI.

 

Fotó: Venturelli / Europress / Getty

A dalfesztivál tavalyi osztrák győztese - aki februárban már élethű viaszfigurát is kapott a bécsi panoptikumban - németül, angolul és franciául köszönti és tájékoztatja majd az utazókat egyes villamos-, busz- és metrójáratokon és néhány megállóban. Arról, hogy pontosan mit fog mondani, még nem árultak el részleteket.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal. Ha a színpad terveire kíváncsi, itt megnézheti őket.

 Bécsben nagyon komolyan veszik a zenekedvelők köreit megosztó dalfesztivált. Az esemény népszerűsítése már tavaly megkezdődött az osztrák fővárosában: december óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek, és a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hogy hány nap, óra és perc van még hátra a döntőig.

Már elkezdték a fesztivált népszerűsítő plakátkampányt is, City of Vienna - 12 points feliratú hirdetések lepték el az osztrák főváros utcáit, utalva ezzel a versenyen megszerezhető maximális pontszámra. Március hatodikától pedig az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) az osztrák közszolgálati tévével (ORF) közösen indít olyan járatokat, amelyen megjelenik a fesztivál arculata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek