Elindult a Bocuse d'Or

Elindult a Bocuse d'Or

Elindult az idén 15. alkalommal megrendezett nemzetközi séfverseny, a Bocuse d'Or döntője. A verseny történetében második magyarként döntőbe jutott Molnár Gábor és csapata a verseny előestéjét villámbevásárlással töltötte a lyoni SIRHA területén berendezett piacon. A most kiválasztott zöldségekből köretek készülnek a második versenynapon, január 28-án. Az első napon 12 nemzet versenyez, akik már elfoglalták a konyhát és megkezdték a munkát. Az alapanyagok kiválasztására mindössze 30 perc állt rendelkezésre.

Molnár Gábor és a csapat válogatás közbenFotó: Fütő Beáta / Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A halétel köretének legalább 50 %-ban zöldségből kell állnia, ehhez a piac kínálatából szabadon választhattak a versenyzők. Molnár Gábor a következőket tette a kosárba: burgonya, zöldalma, fehérhagyma, gyömbér, kapor, sütőtök, japán articsóka, vörös- és cirmoscékla, póréhagyma és tarlórépa.

Egy további zöldséget is kötelező lesz használnia, a négy lehetséges zöldség közül kiválasztásra kerülő titkos összetevőt viszont ma estig titkokban tartják a Bocuse d'Or szervezői. Az első napon versenyző csapatoknak tegnap este árulták el, hogy a szárzellerrel kell dolgozniuk, így a maiak számára leszűkült a kör az édesköményre, a póréhagymára és a sütőtökre.

A húsételhez szükséges alapanyagokat magával hozhatta a csapat, a versenymunka receptjében többek között az alábbi hozzávalók kaptak helyet: póréhagyma, siitake és vargánya gomba, paraj, sárgarépa és sütőtök, torma és csicsóka, fűszerként a petrezselyem és koriander.

Holnap a versenyboxban Pohner Ádám commisnak rengeteg feladat jut majd Molnár Gábor mellett, Vomberg Frigyes edző azonban csak a pult elől segítheti a munkájukat tanácsaival.

A Bocuse d'Or második napján, január 28-án 9:30-kor kapják meg a startjelet, a halételt 14:30-kor, a húsételt 15:05-kör tálalják a zsűrinek. Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or Akadémia elnöke a húsétel zsűrijében pontoz a 24 nemzet képviselői között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek