Átadták a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontját

Átadták a Tapolcai-tavasbarlang új látogatóközpontját

Átadták a világon egyedülálló Tapolcai-tavasbarlang új, 300 millió forint uniós pénzből épült látogatóközpontját – számolt be róla a turizmus.com.

 

Fotó: csuf / Indafotó

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a létesítmény átadása alkalmából hangsúlyozta, ez a beruházás tovább erősíti a régió turisztikai vonzerejét és gazdagítja a Magyarországon működő 10 nemzeti park kínálatát. Hozzátette: a tárca kiemelten fontosnak tartja a nemzeti parkok működésének, ezek jogi és anyagi hátterének biztosítását, hiszen ezek a parkok "az ember élő lelkiismeretét jelentik. Magyarország akkor marad élhető, ha az emberekben több a felelősségérzet, mint az elvárás a természettel kapcsolatban ".

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a Tapolcai-tavasbarlang és a látogatóközpont körüli munkálatok 2012 óta zajlanak. Az új látogatóközpont 770 négyzetméteren várja az érdeklődőket, akik 10 teremben, köztük egy 3D-s moziban ismerkedhetnek a karsztkincsekkel, a legkisebbeket pedig játszótér, kúszóbarlang és mászófal várja.

A látogatóközpont megépítésével egy meglévő természeti attrakcióra épülő, a kor igényeit követő beruházás valósult meg, amely a Tapolcai-tavasbarlang eddigi legnagyobb beruházása.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek