Betiltják a hőtartó dobozokat a New York-i éttermekben

  New York betiltja a polisztirol habból készült hőtároló poharak és ételtároló dobozok használatát a város éttermeiben és utcai büféiben - jelentette be Bill de Blasio polgármester. A javaslatot még elődje Michael Bloomberg tette 2013-ban. Az intézkedéssel San Francisco, Seattle és Portland után New York, a legnagyobb amerikai város is kitiltja éttermeiből a polisztirol élelmiszertárolókat.

  Ilyet már biztosan nem lát, ha New Yorkba utazik

  Fotó: Monkey Business Images / Northfoto  A környezetvédők régóta figyelmeztetnek, hogy a hőtároló polisztirol hab újrahasznosítása nem lehetséges, darabkái elárasztják a szemétlerakókat - írja az MTI. A tilalom "nagy lépés a zöldebb és jobb New York felé" - mondta de Blasio. A város vezetése úgy véli, a tiltás megszabadítja New York utcáit, vizeit és szemétlerakóit évente 27 ezer tonna polisztiroltól, amelynek eltakarítása tonnánként legalább 86 dollárba (23 ezer forintba) kerül a városnak.

  A rendelkezés július elsején lép hatályba, ettől a naptól sem az éttermek, sem az ételt házhoz szállító, sem elvitelre árusító vállalkozások, sem a mozgó utcai árusok nem használhatnak polisztirol habból készült poharakat vagy ételtartókat. A türelmi időszak 2016 januárjáig tart, addig nem büntet a hatóság.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!