Életben tudna maradni egyedül, az amerikai vadonban?

Életben tudna maradni egyedül, az amerikai vadonban?

Ön képes lenne életben maradni egyedül a vadonban, ha csupán telefonos segítsége lenne, a történéseket pedig egy komplett stáb helyett drónok rögzítenék? A National Geographic új sorozatában áltagemberek próbálják ki a fent vázolt helyzetet.

"Vajon mi a közös egy lelkipásztorban, egy jógaoktatóban, egy életmódtanácsadóban, egy kisgyermekes édesanyában? Többek között az, hogy semmiféle tapasztalatuk nincs a természetjárásban, mégis engedik, hogy egy 21. századi túlélőshow keretében magukra hagyják őket a vadon kellős közepén" - írja Túlélés távirányítással című műsoráról az ismeretterjesztő tévécsatorna.

Fotó: FOX International ChannelsForrás: Travelo

 Az új sorozatban városi átlagembereknek kell kikeveredniük valahogy az erdőből és a sivatagból, kizárólag egy távolból őket figyelő túlélési specialista telefonos tanácsaira támaszkodva. A résztvevőknek sokszor szélsőségesen nehéz a dolguk, hiszen sátor, élelem és víz nélkül kell átvészelniük a civilizációtól távol töltött napokat. A szereplők állítólag valóban egymaguk küzdenek a vadonban, nem siet egy teljes forgatócsoport a segítségükre. A felvételeket fejre rögzített, drónokra szerelt, és előre kihelyezett kamerákkal készítették.

A szereplők a kemény helyzetek megoldásában természetesen kapnak segítséget, de csak telefonon keresztül, így a végső döntést nekik kell meghozniuk, és cselekedniük is maguknak kell. A sorozat hőseinek csak egy esélye van az életben maradásra: ha a legkritikusabb pillanatokban bíznak az ösztöneikben, és hisznek a távolból őket irányító hangnak. Az izgalmasnak ígérkező sorozatot szerda esténként 22 órakor vetíti a National Geographic Channel. További információ a tévécsatorna honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek