Tarolt az egyiptomi kiállítás Szegeden

Tarolt az egyiptomi kiállítás Szegeden.

Múzeumtörténetet írt a szegedi Móra Ferenc Múzeum: minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezren látták A fáraók Egyiptoma című kiállítást - írja az MTI a múzeum sajtóreferensétől kapott információk alapján.

A múzeumban a 2014-es év a fáraók éve volt. Az elmúlt hónapokban a közgyűjtemény és kiállítóhelyei „Egyiptomba öltözve" várták a látogatókat. A nemzetközi összefogással létrejött tárlaton komoly tömegek fordultak meg, hogy megismerkedhessenek az ókori Egyiptomi titokzatos világával. A fáraók Egyiptoma című tárlat december 30-án zárt: a kiállítás minden eddigi rekordot megdöntve 114 ezer fős látogatottsággal búcsúzott. Ezzel az eredménnyel az intézmény minden eddigi látogatórekordját túlszárnyalta, egyúttal múzeumtörténelmet írt: vidéki múzeumban még soha nem jártak ennyien időszaki tárlaton.

A Móra Ferenc Múzeum fáraókiállítása három helyszínen várta a látogatókat az elmúlt hónapokban: a főépületben a vallással és az uralkodókkal, a Fekete házban a mumifikálás és az orvoslás rejtelmeivel, míg a Kass Galériában a temetkezés titkaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek