A magyarok egytizede voksol a téli utazásra

A magyarok egytizede voksol a téli utazásra

A Travel Channel ismeretterjesztő csatorna reprezentatív kutatása alapján a magyarok alig egytizede utazik télen - közölte az MTI.

A felmérés szerint a megkérdezettek tizenegy százaléka szokott elutazni telente, az idei télen pedig még ennél is kevesebben: mindössze kilenc százalék tervez kiruccanást február végéig.

A válaszadók hetven százaléka anyagi okokra hivatkozott, tizenöt százalékuk nem szeret télen utazni, hét százalékuk pedig arról számolt be, hogy ezen a télen nincs ideje elutazni sehova.

Azok többsége sem választ távoli úti célt, aki elutazik a télen. Nagy részük belföldön marad vagy a szomszédos országokba látogat el, a dél- és nyugat-európai, illetve ennél is távolabbi úti célok kifejezetten ritkák. A belföldi utazások a fiatalabbak - 19-39 évesek - körében népszerűbbek, ebben a korosztályban tíz százalékkal többen utaznak Magyarországon belül, mint külföldre.

A télen utazók fele túrázni indul, negyven százalékuk városnézést tervez, harminckilenc százalék pedig síelni vagy snowbordozni készül. A wellnessutakat ennél tíz százalékkal kevesebben választják, ami alapján arra következtethetünk, hogy a magyar utazók az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben.

A síelők háromnegyede a külföldi sípályákat választja. Ausztria, majd Szlovákia a két legnépszerűbb úti cél, Magyarország pedig harmadik a listán - utóbbi inkább a fiatalabbak körében közkedvelt.

Ezen a télen a legtöbben a két ünnep között utaznak, és a válaszadók kétharmada a családjával utazik majd. Az utazók huszonegy százaléka megy barátokkal, többnyire külföldi szilveszterezés céljából - derül ki a felmérésből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek