A magyarok egytizede voksol a téli utazásra

  A magyarok egytizede voksol a téli utazásra

  A Travel Channel ismeretterjesztő csatorna reprezentatív kutatása alapján a magyarok alig egytizede utazik télen - közölte az MTI.

  A felmérés szerint a megkérdezettek tizenegy százaléka szokott elutazni telente, az idei télen pedig még ennél is kevesebben: mindössze kilenc százalék tervez kiruccanást február végéig.

  A válaszadók hetven százaléka anyagi okokra hivatkozott, tizenöt százalékuk nem szeret télen utazni, hét százalékuk pedig arról számolt be, hogy ezen a télen nincs ideje elutazni sehova.

  Azok többsége sem választ távoli úti célt, aki elutazik a télen. Nagy részük belföldön marad vagy a szomszédos országokba látogat el, a dél- és nyugat-európai, illetve ennél is távolabbi úti célok kifejezetten ritkák. A belföldi utazások a fiatalabbak - 19-39 évesek - körében népszerűbbek, ebben a korosztályban tíz százalékkal többen utaznak Magyarországon belül, mint külföldre.

  A télen utazók fele túrázni indul, negyven százalékuk városnézést tervez, harminckilenc százalék pedig síelni vagy snowbordozni készül. A wellnessutakat ennél tíz százalékkal kevesebben választják, ami alapján arra következtethetünk, hogy a magyar utazók az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben.

  A síelők háromnegyede a külföldi sípályákat választja. Ausztria, majd Szlovákia a két legnépszerűbb úti cél, Magyarország pedig harmadik a listán - utóbbi inkább a fiatalabbak körében közkedvelt.

  Ezen a télen a legtöbben a két ünnep között utaznak, és a válaszadók kétharmada a családjával utazik majd. Az utazók huszonegy százaléka megy barátokkal, többnyire külföldi szilveszterezés céljából - derül ki a felmérésből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!