Turistadömping Magyarországon

Turistadömping Magyarországon

A tavalyi év azonos időszakára vonatkozó adatokhoz képest 24 százalékkal nőtt azok száma, akik turisztikai célból látogatnak Magyarországra - írja az MTI.

Hazánkba az elmúlt negyedévben a legtöbben Németországból, Romániából, Szlovákiából és Ausztriából érkeztek, a repülővel érkező városnézők egyharmada spanyol és brit volt, míg az üzleti utazók Németország mellett főleg Ázsiából utaztak Magyarországra.

Az egynapos utazások aránya alacsonyabb volt, mint tavaly ugyanebben az időszakban, míg a több napra érkezők száma több, mint ötödével nőtt 2013. harmadik negyedévéhez képest, átlagos tartózkodási idejük azonban egy év alatt 6,8-ról 6,7 napra csökkent.

A Magyarországra érkező turisták 16 százalékkal többet költöttek, mint egy évvel ezelőtt. A legtöbbet a német (79 milliárd forint), az osztrák (43 milliárd forint) és a román (32 milliárd forint) utazók hagytak az országban látogatásaik alkalmával.

A magyar állampolgárok külföldi utazásainak száma 1,7 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. Az egynapos külföldi utazások célja elsősorban Ausztria és Szlovákia volt. Többnapos útra főként Horvátországba utaztak, de kedvelt úti cél volt Németország, Csehország és Olaszország is. A többnapos utak 84 százalékban az Európai Unió országaiba irányultak.

Az utasforgalom egyenlege 2014 harmadik negyedévében 290 milliárd forint volt, ami folyóáron 23 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának egyenlegét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek