Cape Town az év legjobb városa

  A tegnapi napon adták át a Telegraph Travel díjait a londoni Banking Hall-ban.

  A jelöltek összesen tizenkét kategóriában mérették meg magukat a legjobb utazásszervező irodától a legjobb szállodacsoportig.

  Az évente átadásra kerülő díj jelöltjeire idén közel 90 000-en szavaztak, többek között kedvenc utazási irodájukra és a legkedveltebb úticélra, hozzájárulva ezzel a Telegraph Travel átfogó és részletes turisztikai felméréséhez - közölte a lap.

  Az alábbiakban bemutatjuk, melyek voltak a legérdekesebb kategória, ,,A világ legjobb városa" díj jelöltjei, és hogy ki nyerte el a kitüntető címet.

  Cape Town, Dél-afrikai KöztársaságFotó: Chris Preen / flickr

  A kategória jelöltjei közül mindhárom a tengerparton fekszik, de Cape Town az egyetlen olyan város, ahol hegyet is mászhatunk, szörfözhetünk az Atlanti-óceánon és ha épp úgy tartja kedvünk, akár még pingvinekkel is strandolhatunk. Ez a három ok elegendő is volt arra, hogy Cape Town legyen 2014 legjobb városa.

  Vancouver, KanadaFotó: Matthew Grapengieser/ flickr

  ,,A világ legélhetőbb városa" címet rendszeresen Vancouver nyeri el a legkülönbözőbb felmérések eredményeként. Vancouver nyűzgő kulturális élete és a kozmopolita lakóinak sokszínűsége évről évre több látogatót vonz és sokakat késztet a végleges letelepedésre is.

  Velence, OlaszországFotó: Abhimanyu / flickr

  Bár a városba látogató turisták és a helyi lakosság aránya 2:1, Velence továbbra is képes megőrizni azt a bájt, ami miatt annyian rajonganak érte. Nem is csoda, hiszen Velencében szinte kézzel fogható az idő, olyan a városkép, mintha csak egy középkori színdarab díszletei között sétálnánk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!