A Brooklyn-híd tetején fotózkodott, letartóztatták

  A Brooklyn-híd tetején fotózkodott, letartóztatták

  Letartóztattak egy orosz turistát New Yorkban, mert felmászott a Brooklyn-híd tetejére, hogy onnét különösen szép fotókat készítsen az amerikai nagyvárosról.

  A pilléről csodás kilátás nyílikFotó: Spencer Platt / Europress / Getty

   A 24 éves végzős egyetemista 5000 dollár óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon, de ezt az összeget hétfő estig nem tudta kifizetni. A turistacsoport, amellyel érkezett, nélküle utazott vissza Oroszországba.

  A férfi vasárnap délután mászott fel a New York egyik jelképének számító híd egyik pillérére fotózás céljából. Épségben le is ereszkedett a kábelkötegen, lent azonban a nagy erőkkel kivonult rendőrök várták.

  Hétfőn veszélyeztetés, illetéktelen behatolás és rendzavarás címén emeltek vádat ellene. A hatóságok szerint Jaroszlav Kolcsin önmagán kívül az alatta és miatta összegyűlt bámészkodó tömeg testi épségét is veszélyeztette.

  Egy hónapon belül ez már a második incidens a hídon, ezért a hatóságok a biztonsági rendszabályok megszigorítását vették tervbe, egyebek közt további figyelmeztető feliratokat, biztonsági kamerákat, érzékelőket és korlátokat helyeznek ki. Július 22-én ismeretlenek két hatalmas fehér zászlóra cserélték ki a hídon lengedező nemzeti színű zászlókat, megoldhatatlan rejtély elé állítva a hatóságokat. Később két berlini művész vállalta magára az akciót, amellyel úgymond a híd német származású építtetőjére, John Roeblingre akartak emlékeztetni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!