Metróállomásokat, hidakat zárhatnak le augusztus 20. miatt

Metróállomásokat, hidakat zárhatnak le augusztus 20. miatt

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények, illetve az előkészületek miatt változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje, a MÁV pedig több vonatot indít Budapestről a tűzijáték után - írja az MTI.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 2-es metró forgalmát szerdán az utasok számának függvényében korlátozhatják, ebben az esetben a Batthyány téri és Kossuth téri állomásokat lezárják, a szerelvények áthaladnak ezeken az állomásokon. A belvárosba tartó főbb villamos-, troli- és buszjáratok, valamint a HÉV-ek és metrók a szokásosnál sűrűbben közlekednek. Egyes dunai hidakat - a tűzijátékra látogatók számától függően - lezárhat a rendőrség.

A 2-es villamosok kedd délutántól szerda délutánig a Közvágóhídtól a Kossuth térig, utána pedig csak a Boráros térig közlekednek. A Margit híd, illetve a Petőfi híd lezárása esetén a 4-es és 6-os villamosok az Oktogon és a dél-budai végállomások, illetve az Oktogon és a Corvin-negyed megálló között járnak. Kedd délutántól a 19-es és 41-es villamosok csak a Clark Ádám térig visznek utasokat, szerda délutántól a 18-as villamosokkal együtt a Széll Kálmán térig közlekednek. A Szent Gellért rakpart lezárása esetén a szerelvények a Szent Gellért térig közlekednek. A Szabadság híd lezárása esetén a 47-es és 49-es villamosok is csak a Gellért térig járnak.

Az Erzsébet híd esetleges lezárása esetén az 5-ös, 8-as és 8A, 112-es és 178-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a 7-es és 107-es a Szabadság hídon, annak lezárása esetén megosztva, két szakaszon jár. A 9-es busz szintén két szakaszon közlekedik este, ha lezárják a Margit hidat. A 15-ös és 115-ös buszok módosított útvonalon viszik az utasokat szerda délutántól, a 16-os buszok szerda estig, a 105-ösök pedig szerda délig az Erzsébet hídon át járnak.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a vonatok kedden a munkanapi, szerdán az ünnepnapi menetrend szerint járnak, a tűzijáték után mentesítő vonatok indulnak Szobra, Szolnokra, Szegedre, Győrbe és Fonyódra, illetve Debrecenből Mátészalkára és Nyírbátorba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek