Budapest a világ legbarátságosabb városai között

  Budapest a világ legbarátságosabb városai között

  A magyar főváros is felkerült az amerikai Conde Nast Traveler magazin által összeállított legbarátságosabb városok listájára, amelyet olvasóik megkérdezésével állítottak össze.

  Budapest Salzburggal osztozik a 11. helyen, és az olvasók szerint „fenséges", „királyi" és „lélegzetállító", „gazdag történelemmel és elegáns épületekkel", írja a Turizmus.com. Ám a „kedves, barátságos emberek", az „udvarias sofőrök" és a fiatalos érzés teszi a várost igazán különlegessé. Az utazók egymásnak a Halászbástya meglátogatását, valamint a fürdőpartikat ajánlják, különösen a Széchenyi fürdőben.

  A listán 9. Sevilla és a georgia-i Savannah, 8. Fokváros, 7. a kambodzsai Siem Reap. Az ötödik helyen Sydney és Dublin osztozik, 4. a dél-karolinai Charleston, 3. a kanadai Victoria, míg a legmagasabb pontszámot szintén holtversenyben Melbourne és Auckland kapta.

  A neves utazási magazin ugyanakkor összeállította a legbarátságtalanabb városok listáját is, a amelyet dél-afrikai Johannesburg vezet, második Cannes, harmadik Moszkva. Őket követi sorrendben Párizs, Marseille, Peking, Frankfurt, Milánó, Monte Carlo és a bahamai Nassau.

  A részletes lista itt olvasható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!