Gyanútlan turistákkal csempésztettek drogot

Leleplezett a perui rendőrség a limai nemzetközi repülőtéren egy kábítószer-csempészettel foglalkozó bandát, amely gyanútlan turisták táskáit elcserélve juttatta ki a drogot az országból.

Ha a rendőrkutya jelez már nagy a baj

Fotó: Bill Pugliano / Europress / Getty



Mint a drogellenes rendőrségi egység parancsnoka, Vicente Romero elmondta, a bűnözők módszere az volt, hogy az utasok táskáját a reptéren ugyanolyanra cserélték ki, de a második már kábítószert tartalmazott. Az eredeti csomagokat egy későbbi repülőgéppel gazdáik után küldték.

A bandának a repülőtéri személyzet körében is voltak tagjai, korábban pedig ott dolgozó rendőröket is őrizetbe vettek, akik feltehetően szintén együttműködtek a szervezettel. A reptéri alkalmazottak közül nyolcat tartóztattak le. A hálózat elsősorban Mexikóba csempészett kábítószert, és lebukásához is egy onnan érkező tipp vezetett.

A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, mennyi ideje tevékenykedett a banda, és ezalatt mennyi kábítószert juttathatott ki az országból. Egy elcserélt bőröndben nemrégiben 24 kilogrammnyi kokaint találtak, a mostani akció során elfogott egyik gyanúsítottnál pedig 58 ezer dollárnyi készpénz volt.

A kábítószer-kereskedelem elleni fellépésre szakosodott amerikai hatóság szerint 2012 óta már nem Kolumbia, hanem Peru a világ legnagyobb kokaintermelője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek