Gyanútlan turistákkal csempésztettek drogot

  Leleplezett a perui rendőrség a limai nemzetközi repülőtéren egy kábítószer-csempészettel foglalkozó bandát, amely gyanútlan turisták táskáit elcserélve juttatta ki a drogot az országból.

  Ha a rendőrkutya jelez már nagy a baj

  Fotó: Bill Pugliano / Europress / Getty  Mint a drogellenes rendőrségi egység parancsnoka, Vicente Romero elmondta, a bűnözők módszere az volt, hogy az utasok táskáját a reptéren ugyanolyanra cserélték ki, de a második már kábítószert tartalmazott. Az eredeti csomagokat egy későbbi repülőgéppel gazdáik után küldték.

  A bandának a repülőtéri személyzet körében is voltak tagjai, korábban pedig ott dolgozó rendőröket is őrizetbe vettek, akik feltehetően szintén együttműködtek a szervezettel. A reptéri alkalmazottak közül nyolcat tartóztattak le. A hálózat elsősorban Mexikóba csempészett kábítószert, és lebukásához is egy onnan érkező tipp vezetett.

  A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, mennyi ideje tevékenykedett a banda, és ezalatt mennyi kábítószert juttathatott ki az országból. Egy elcserélt bőröndben nemrégiben 24 kilogrammnyi kokaint találtak, a mostani akció során elfogott egyik gyanúsítottnál pedig 58 ezer dollárnyi készpénz volt.

  A kábítószer-kereskedelem elleni fellépésre szakosodott amerikai hatóság szerint 2012 óta már nem Kolumbia, hanem Peru a világ legnagyobb kokaintermelője.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!