Lejárt bérlettel is buszozhat Londonban

  Lejárt bérlettel is buszozhat Londonban

  Július hatodikától kizárólag előre váltott Oyster kártyával, bankkártyával vagy Travelcarddal lehet fizetni a londoni buszokon, készpénzzel már nem. Jelenleg egyébként a buszon készpénzért váltott jegy 2,4 fontba kerül, míg az Oysterrel váltottért csak 1,45 fontot kell fizetni.

  Könnyen hoppon maradhatunk, ha csak készpénz van nálunkFotó: Oli Scarff / Europress / Getty

   Eddig az, akinek elfogyott az Oysteréről az egyenleg, készpénzért is válthatott a sofőrnél jegyet, ezt a lehetőséget azonban megszüntetik. A hoppon maradt utasokon segít a londoni közlekedési vállalat, a Transport for London megoldása: aki véletlenül lejárt bérlettel, üres Oysterrel száll fel a buszra, annak egyszeri alkalommal lehetősége van díjmentesen utazni. Az utazás persze nincs ingyen: a következő feltöltésnél ezt a jegyet is levonja az Oysterről az automata.

  Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Transport for London adatai szerint az utazások mindössze 1 százalékának díját fizették az utasok készpénzzel, a sofőröknek viszont sok extramunkát jelentett a pénztároskodás. Így ennek a fizetési lehetőségnek a megszüntetése jelentős megtakarítást eredményez a cégnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!