Kalauzok is takarítják a balatoni állomásokat

Két héten át 500 önkéntes vasúti dolgozó teszi rendbe a Balaton és Velencei-tó környéki állomásokat. Mozdonyvezetők, irodisták és jegyvizsgálók gyűjtik a szemetet, festenek padokat és ültetnek virágokat.

Két éve indult útjára – Dávid Ilona elnök-vezérigazgató kezdeményezésére – a MÁV dolgozóinak önkéntes takarítási akciósorozata, a Tisztán a vasútért!. Az akciósorozat keretében a vasúttársaság közel ötszáz dolgozója a következő két hétben újabb 71, idegenforgalmi szempontból frekventált helyszínen végez önkéntes takarítást. Június 2-a és 13-a között a Balaton és a Velencei-tó környékén, valamint megyeszékhelyek, nagyvárosok, kirándulóhelyek körzetében csinosítják az állomásokat – írja közleményében a MÁV Zrt.

Vasutas önkéntesek szépítik meg az állomásokat

Fotó: Máv-Start Zrt.



Az elmúlt két évben a MÁV-csoport önkéntes munkavállalói országszerte több száz állomást és megállót tettek szebbé azzal, hogy összeszedték a szemetet, kigyomlálták a virágágyásokat, lefestették és helyreállították a megrongált padokat, állomási bútorokat, és elvégezték a kisebb karbantartási munkákat.

A felhívásra összefogva tavasszal és ősszel rendre megmozdul a MÁV-csoport munkavállalóinak széles tábora – együtt takarít, szemetet szed, fest és reparál igazgató és pályamunkás, mozdonyvezető és jegyvizsgáló, irodista, forgalmista. A két héten át tartó akcióban közel 500-an jelezték részvételüket. Az önkéntes vasutasok a vasútállomások utasok számára nyitott területeinek rendbetételével, a kényelmesebb, kulturáltabb, utasbarát és esztétikus környezet biztosításával a MÁV-csoport által nyújtott szolgáltatások színvonalát kívánják emelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek