Kerékpárszállító hajójárat Szigligetre

A balatoni elő- és utószezonban kerékpárszállító hajójárat közlekedik Balatongyöröktől Szigligetig hétvégenként. A hajó harminc bringát szállít kerékpártárolókban, a kerékpárjegyek ára tavaly óta nem emelkedett.

A Balatoni Hajózási Zrt. a balatongyöröki, a balatonmáriafürdői és a szigligeti önkormányzatok támogatásával május 1-június 6. illetve szeptember 13 – 28. között hajójáratot indít hétvégenként.

Az Akalin 30 kerékpár számára van helyFotó: Krisztácska / Indafotó

Szombati napokon Balatongyörök – Balatonmáriafürdő – Szigliget útvonalon, vasárnaponként Balatonmáriafürdő – Balatongyörök útvonalon közlekedik a hajó, ezzel is segítve a balatoni szezon meghosszabbítását.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre növekszik nemcsak a kompon, de a személyhajókon szállított kerékpárok száma is, áll a hajótársaság közleményében. Ezt figyelembe véve a cég az idei évben is az Akali vízibusz hajót indítja, amelyen 30 kerékpár helyezhető el kerékpártárolókban.

A kerékpáros forgalom további fellendítése érdekében a cég a felnőtt kerékpárjegy árát és a gyermek kerékpárjegyet nem emelte az elmúlt évhez képest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek