Négycsillagos szálloda és kemping épült Celldömölkön

Négycsillagos szálloda és kemping épült Celldömölkön

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában, 1,4 milliárd forintos beruházással épült fel a négycsillagos JUFA Vulkán Fürdő Resort és mellette egy kemping is - mondta el az MTI-nek csütörtökön Rudolf Wiedner, a Jufa Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója.

Vulkán Gyógy- és ÉlményfürdőFotó: Balla Béla / Indafotó

 A háromszintes, 40 szobás, összenyitható családi apartmanokat, éttermet és fittnesztermet is magában foglaló szálloda építéséhez 240 millió forintos pályázati támogatást nyújtott az Európai Unió, de szükség volt az önkormányzat hatékony együttműködésére is - mondta.

Hozzátette: a cég által a várostól megvásárolt hathektáros területen közel 400 millió forintos beruházással felépült egy 74 lakókocsi befogadására képes, 102 sátorhellyel és korszerű kiszolgáló létesítményekkel rendelkező kemping is, ennek felépítéséhez szintén uniós pályázaton 95 millió forintos támogatást kaptak.

A JUFA Ungarn Kft. az osztrák Jugend- und Familiengästehäuser Holding GmbH leányvállalata, amelyet 2009-ben alapítottak. Az anyacég több tucat JUFA-vendégházat, illetve kisebb szállodát üzemeltet Ausztriában.

Fotó: JUFA

 Fehér László, Celldömölk polgármestere elmondta: 2,2 milliárd forintos beruházással az Új Széchenyi Terv 700 millió forintos támogatásával két ütemben épült fel a Vulkán-fürdő, amelynek első ütemét 2005-ben, második ütemét pedig 2006-ban adták át. Hozzáfűzte: a fürdő fejlesztése jelenleg is zajlik, az újabb medencéket is magában foglaló szabadtéri részt várhatóan a nyár elején adják majd át.

A polgármester szavai szerint eddig évente 90-100 ezer vendéget fogadott a fürdő, de ez a szám 2015-ben reményei szerint már akár 150-160 ezer is lehet, a városban eltöltött vendégéjszakák száma pedig elérheti az évi 50 ezret is.

A kemenesaljai városban 2013-ban szintén uniós támogatással épült meg a vulkanikus eredetű Ság-hegy keletkezését és hajdani működését interaktív módon bemutató Vulkánpark látogatóközpont. Celldömölk, mint Mária kegyhely a vallási turizmusnak is az egyik hazai célpontja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek