Teltház lesz húsvétkor Balatonon

A balatoni szállodák szerint nemcsak a külön programoknak, de a jó időnek is köszönhető, hogy idén még többen utaznak a tóhoz húsvét alkalmából.

Jó időjárás esetén biztos teltházra számítanak húsvétkor a nagyobb, egész évben nyitva tartó balatoni szállodák, főleg a magyar vendégeknek köszönhetően - írja az MTI a hotelek vezetőinek tájékoztatása alapján. Beszámolóik szerint programokkal és animációkkal is színesítették kínálatukat a gyermekes családok fogadására készülve.

 

Az ébredező Balaton már várja a turistákatFotó: zyx / Indafotó

Hoffmann Henriknek, a siófoki Hotel Residence igazgatójának tájékoztatása szerint a 120 férőhelyes szálloda férőhelyeit idén könnyebben értékesítették eddig, mint tavaly. Élénkebb mind az egyéni utazók, mind a konferenciák tartásához helyszínt és szállást keresők érdeklődése, mint egy évvel ezelőtt, és úgy tűnik a cégeknek több pénzük van egyéb kiegészítő szolgáltatások megrendelésére is.

A Residence-ben húsvétra a helyek 80 százaléka kelt el előfoglalással, és arra számítanak, hogy a megmaradt szobákat is könnyen értékesíteni fogják az ünnepig. A húsvéti vendégek mintegy 80 százaléka magyar, a többi külföldről érkezik. Az igazgató kifejtette, mivel tavaly kedvezőtlenebb időpontban, vagyis korábban és rossz időjárási körülmények között volt húsvét, idén mindenképpen jobb foglalásra lehet számítani. Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy teltházas lesz a legtöbb vidéki szálloda, és ha kellemes meleg lesz, akkor másfajta szolgáltatók is kivehetik részüket a megnövekedett fogalomból.

Sternóczky Balázsnak, a siófoki Hotel Azúr értékesítési vezetőjének tájékoztatása szerint a közel 600 férőhelyes szálloda már csak néhány szabad hellyel rendelkezik húsvétra. A vendégkör mintegy 80 százalékba belföldi. A nyári előfoglalások tekintetében azt tapasztalják, hogy kevesebb a külföldi, amely kiesést viszont pótolja a hazai megnövekedett kereslet, így egyelőre a tavalyihoz hasonlóan alakul a szezon.

Szijártó Csabának, a balatonfüredi Anna Grand Hotel igazgatójának beszámolója szerint a mintegy 250 férőhelyes szálloda is teltházra számít a húsvéti ünnepek idején. Az előfoglalásoknak köszönhetően a férőhelyek 60-70 százaléka kelt el. A vendégek 90 százaléka egyéni szervezésben, és Magyarországról érkezik, így felkészültek rá, hogy sokan az utolsó pillanatra halogatják a döntést, kivárva milyen időjárás várható, és mérlegelve a programlehetőségeket is. A szálloda nyári előfoglalásai a tavalyi, jól sikerült évhez hasonlóan alakultak eddig - mondta az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a nyári szezonban 80 százalékos, éves viszonylatban 50 százalékos a balatoni hotel kapacitáskihasználtsága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek