Cirkuszos felvonulás szombaton a Városligetben

  Városligeti felvonulással, a Hősök terén látványos parádéval, a Fővárosi Nagycirkusz épülete előtt egész napos szabad téri programokkal köszöntik április 19-én a cirkuszok világnapját.

  A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta április harmadik szombatja világszerte a cirkuszé. A Fővárosi Nagycirkusz már a kezdetekkor csatlakozott a programhoz, így már hetedik alkalommal rendez egész napos programsorozatot a világnapon - írja az MTI a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) közleménye alapján.

  Fotó: Mary Turner / Europress / Getty

   A 19. században Amerikából indult annak a hagyománya, hogy a városba érkező vándorcirkuszok díszes menetben vonultak végig az utcákon. Ezt az Európa számos nagyvárosában a mai napig nagy népszerűségnek örvendő tradíciót kívánja meghonosítani Magyarországon is a MACIVA.

  Szombaton a Fővárosi Nagycirkusz elől indul útnak a színes parádé, amelyen díszes járművek, kosztümös artistanövendékek, gólyalábasok, cirkuszi állatok és a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című műsorának teljes társulata vonul majd végig a Hősök teréig, majd visszatér a cirkusz elé, ahol kedvcsináló szabadtéri cirkuszi műsor veszi kezdetét.

  A programban fellép mások mellett a Corrodini Bűvész Egyesület, Gallyas Veronika és a Zsonglőr Egyesület, amatőr utcai bűvészek, Kim Kenneth dán illuzionista, a háromtagú orosz The Mednikov's csoport, a dél-amerikai The Bazan Sisters és Richter Flórián lovasakrobata-csapata is. A nap folyamán két alkalommal a Circus Classicus című előadás is megnézhető a városligeti intézményben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!