Új hazai hotelek nyílnak, a régiek megszépülnek

Új hazai hotelek nyílnak, a régiek megszépülnek

A visegrádi Silvanus Hotelben megszépülő szobák és panorámamedence, a hévíz Hotel Európa Fitben otthonosabb apartmanok, Sikondán pedig egy vadiúj illathotel, az Ambient Hotel&Aroma Spa várja a vendégeket.

Megszépülő szobák a Silvanus Hotelben

A két bemutatószoba már elkészült, a próbaüzem tapasztalatai után az őszre szeretnénk befejezni a 60 standard szoba megszépítését - írja a Turizmus.com. A standard premier szobák kis méretét extra berendezéssel ellensúlyozzák. A lakóegységekben modern, ötcsillagos kategóriába illő ágyakat, külsejükben is vonzó minibárt, vízforralót helyeznek el. A nagy világítótesteket célzott fényű olvasólámpákkal egészítik ki, éppúgy, mint a superior szobáikban. A fürdőszobai bekészítést a legjobb minőségű szappanokra, samponokra cserélik le.

Fotó: Silvanus Hotel

Az épület modernizálásával párhuzamosan a szolgáltatásokat is fejlesztik. A néhány hete bevezetett Sunday Brunch-ra érkezők az adott napon a szálloda uszodáját és wellness részlegét is korlátlanul használhatják. Néhány héten belül a külső panorámamedencét is üzembe helyezik. A szállodával szemközt lévő területen parkot építettek, mely a rendezvényre érkezőket és a kirándulókat egyaránt szolgálja.

Felújítások a hévízi Hotel Európa Fitben

A 2014-én elején elindult, több ütemből álló felújítási program keretében a szálloda több területe új külsőt kap. Az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló, AquaSanarium nevet viselő pályázati projekt keretében a szálloda apartman épületében található 75 szoba kapott új külsőt az elmúlt másfél hónapban. A fürdőszobákat teljes felújították.

Fotó: Hotel Európa Fit

A vendégeik igényeit követve növelték a zuhanyzós szobák számát, melyek akadálymentesen, zuhanytálca nélkül használhatók. Mindezek mellett új függönyök és ágytakaró teszik még otthonosabbá a környezetet. Az elmúlt télen teljesen megújultak a szálloda lakosztályai is. Ezekben nem csak a fürdőszoba és a textilek, de a szoba teljes berendezése, kiegészítő tárgyai, világításai is cserélődtek. A lakóegységekben egyedi falburkolatok, tapéták, stílusos és vidám színek teremtenek egyedi hangulatot, a vendégek komfortját új, nagy képernyős LED TV-k, valamint Nespresso kávéfőzők növelik - írja a Turizmus.com.

A Mecsek új aromája

Az Accent Hotel Management által üzemeltetett, a biogarden hotelek filozófiája mentén megújuló szálloda, az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda több hónapos átalakítás után nyitotta meg kapuit. A Mecsek völgyének egyedi mikroklímájára építve az illatokat helyezi a szolgáltatásai középpontjába.

Az ország első illat-tematizált szállodájában 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A négy illat varázsa -menta, kamilla, mandula, levendula- felfedezhető a fürdőszobai bekészítésekben, így a tusfürdő, a szappan, a sampon és a testápoló esetében is. A dekoráció szintén ezen elgondolás mentén valósult meg: az ágysál színe, az egyes bútorok kárpitja és a fali dekoráció mind az adott illatjegyre jellemző, és a szálloda egész területén megfigyelhető.

Fotó: Ambient Hotel & AromaSpa

A természeti értékekhez visszanyúló komplexumban átalakították a közösségi tereket, valamint a konferenciaterem kapacitása is bővült. A kalciumban és magnéziumban gazdag szénsavas termálvíz elsősorban a mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére kiváló. A szálloda 4 beltéri és 3 kültéri medencével, jacuzzi- termál- és gyermekmedencékkel, szaunavilággal, valamint számos kozmetikai szolgáltatással várja a felfrissülni vágyó vendégeket.

Az illatjegyek az ital- és étlapon is fellelhetőek. Különböző kamillás és mentás koktélok színesítik a kínálatot, valamint a levesek, főételek és desszertek esetében is megjelenik a négy illathoz tartozó különleges ízvilág, a Mecsekre jellemző jellegzetes gombás-vadas ételekkel ötvözve.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek