Elektromosak lesznek a bérbringák Madridban

  Elektromosak lesznek a bérbringák Madridban

  Május elsejétől állnak rendelkezése az első - elektromos - közösségi kerékpárok Madridban. Az első szakaszban 1500 jármű áll majd forgalomba, és valamennyi villanybicikli lesz - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője. A BiciMad szolgáltatás keretében 120 helyen 3120 kerékpárt lehet bérbe venni. Az éves bérletet váltók kedvezményes áron, az első félórában fél euróért használhatják a közösségi bicikliket.

  Májustól könnyebb lesz tekerniFotó: Pablo Blazquez Dominguez / Europress / Getty

  A BonoPark céggel kötött 25 millió eurós (7,7 milliárd forint) szerződés a spanyol főváros közlekedésének összesen 884 millió eurós (272 milliárd forint) összköltségű, 2013 júliusában elfogadott átszervezési tervének. A fővárosban több mint 60 kilométer kerékpárút kiépítését is tervezik.

  Több spanyol városban, így Barcelonában és Valenciában is működnek már közösségikerékpár-rendszerek, a baszkföldi San Sebastiánban pedig villanybiciklik kölcsönözhetők. A rövidesen megnyíló madridin kívül mintegy 400 városi közösségikerékpár-rendszer működik világszerte, összesen 700 ezer kerékpárral - derül ki az ITDP washingtoni Közlekedés- és Fejlesztéspolitikai Intézet decemberben közzétett tanulmányából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!