Félmilliárd forintból fejlesztik Mezőtúr központját

Félmilliárd forintból fejlesztik Mezőtúr központját

Az önkormányzat sikeres pályázata alapján európai uniós támogatással 447 millió forintos fejlesztés kezdődött Mezőtúr központjában; a beruházástól élhetőbb várost és a település idegenforgalmi vonzerejének növelését várják - mondta Herczeg Zsolt (Fidesz) polgármester az MTI-nek.

Turistacsalogató beruházásként a város egy frekventált helyén hagyományőrző közösségi szolgáltatóházat alakítanak ki. Az épületben civil szervezetek kapnak térítésmentesen helyet, hogy Mezőtúr nagy múltú kézművesmesterségeit bemutassák, és a termékeket a látogatók ingyen kipróbálhassák. Udvarában a hagyományőrzők kiállításokat, bemutatókat és közös rendezvényeket tarthatnak.

A városi strandfürdő fedett uszodája új épületrészt kap, amelyben egy-egy gyermek- és gyógymedencét alakítanak ki, utóbbinak köszönhetően a mozgásszervi, nőgyógyászati és reumatikus panaszok orvoslására alkalmas gyógyvíz a téli időszakban is élvezhető lesz. A bővítés műszaki fejlesztése lehetővé teszi a gyógyvíz hőjének hasznosítását is.

Kívül-belül megszépítik a helyi védelem alatt álló, a városi színházteremnek helyet adó épületet, míg a belvárosi közterek, járdák és sétányok új burkolatot kapnak. Megújítják továbbá a zöldterületeket, ahol egységes arculatú utcabútorokat helyeznek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek