A londoni Wizz Airnél pontosabb az easyJet

A Wizz Air londoni járata szerdán is pontosan indult. Igen, ma ez is hír, a légitársaság ugyanis újabb közleményt adott ki a gyakori késésekkel megvádolt járata kapcsán. A statisztikák alapján azonban két másik lutoni fapados is pontosabb a Wizz Air-nél - igaz, van nála pontatlanabb is.

A Wizz Air szerdai W62206 számú, Londonból Budapestre tartó járata "megint időben szállt fel", fedélzetén 154 utassal. A légitársaság az után tette meg ezt a bejelentést, hogy a média világszerte - a cég szerint helytelenül - a világ legpontatlanabb járatának nevezte a W62206 számú járatot. A pontatlanságról szóló hírt a légitársaság szerint "olyan szerencsevadászok kezdték el terjeszteni, akik az utasok kártérítési kérelmeiből akarnak hasznot húzni". Az ügyeskedők azonban csak akkor tekintették pontosnak a járatot, amikor az "a menetrendben meghatározottnál korábban" indult el – olvasható a Wizz Air közleményében.

Fotó: Oli Scarff / Europress / Getty

A légitársaság arról is ír, hogy 2013. június 1-től szerdáig bezárólag a W62206 számú járatok majdnem 50 százaléka indult pontban 14:25-kor (GMT), és további 26% indult a menetrendben szereplő időponttól számított 15 percen belül. Ez a nemzetközi piaci sztenderdek és a brit polgári légügyi hatóság szerint sem minősül késésnek, vagyis ezek a járatok is időben indultak, szögezi le a cég. A közlemény szerint februárban a Wizz Air Lutonból induló összes járatának 88 százaléka pontosan indult. Ezt egyébként az inkriminált adatokat publikáló Bott & Co. sem vitatta, a cég ugyanis nem légitársaságonként, hanem járatonként vizsgálta a késéseket.

Az easyJet a nyerő

A lutoni reptér négy nagy fapadosa közül tavaly a Monarch Airlines járatai indultak a legtöbbször késve (69%-ban indultak időben járatai, átlagosan 15 perces késéssel), derül ki a brit Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) adataiból. Ehhez képest a Wizz Air járatai 77%-ban indultak pontosan és átlag 12,6 perces késéssel, írja a Travelmole.com. És amíg 9 perces késéssel és 85%-os pontos indulással a Ryanair a második a pontossági listán, addig a legpontosabban az easyJet indítja járatait Lutonból (86%-ban) mindössze átlag nyolc perces késéssel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek