Felújítás miatt tart tovább a leszállás Ferihegyen

  Hétfőn reggel nyolc órától kezdik meg a ferihegyi repülőtér 2. futópálya betonjának, pályavilágításának és elektronikus leszállító rendszereinek a felújítását. A gépek gurulási útvonala a terminál és a futópálya között megnőhet.

  Felújítja a Budapest Airport a ferihegyi Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es kifutópályának betonját, pályavilágítását és elektronikus leszállító rendszerét (ILS) - írja közleményében a Budapest Airport. 

  Fotó: Budapest Airport Zrt.

  A Budapest Airport 620 millió forintot költ a feladatra, a munkák hétfő reggel 8 órától indulnak és még a nyári utazási csúcsidőszak előtt befejezik. Hétfőtől várhatóan három hétre zárják le a 3,7 kilométer hosszúságú kifutópályát és a hozzá kapcsolódó gurulóutakat.

  A zárás ideje alatt az érkező és induló repülőgépek az 1-es pályát használhatják, emiatt némileg megnőhet a leszállás utáni, illetve felszállás előtti gurulás ideje.

  A karbantartás során a betonfelület és a közte lévő dilatációs hézagok legkisebb hibáit is kijavítják. A Budapest Airport úgy időzítette a munkálatokat, hogy a beton javításával egy időben végezzék el a fénytechnika, a navigációs rendszerek, az elektromos ellátás és a vízelvezető csatornahálózat karbantartását is, így a lehető legrövidebb időre kell csak egy-egy kifutópályát lezárni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!