Új funkciókkal bővültek a MÁV-START jegykiadó automatái

Új funkciókkal bővültek a MÁV-START jegykiadó automatái

A MÁV-START Zrt. tavaly nyáron 47 darab jegykiadó automatát telepített Budapest elővárosi vasútállomásaira, melyek üzembe helyezésük óta új funkciókkal bővültek.

Az utasok rendelkezésére áll angol nyelvű kezelőfelület, valamint a vásárlásról már számla is kérhető.

A Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalak állomásain található jegykiadó automatákból a legtöbb belföldi menetjegytípus mellett megvásárolhatóak az InterCity pót- és helyjegyek, vasúti bérletek, valamint átvehetők az interneten vásárolt menetjegyek is. A napi szinten ingázóknak kényelmesebbé teszi az automatából a vásárlást a megvalósult számla nyomtatás. A számlázási adatokat előzetesen az internetes jegyértékesítési felületen, vagy a telefonos ügyfélszolgálat MÁVDIREKT vonalán szükséges megadni. Az angol nyelvű kezelőfelület bevezetése a külföldi utasoknak nyújt jelentős segítséget.

A 47 jegykiadó automatán beüzemelésük óta több mint negyedmillió vásárlási tranzakció történt, a legtöbbet a Nyugati pályaudvar gépeit használták az utasok. A megvásárolható termékek közül a menetjegyek a legnépszerűbbek, ezt követik a pótjegyek, majd a bérletek. Eddig összesen 2200 féle belföldi utazáshoz vásároltak az utasok menetjegyet vagy bérletet. A jegykiadó automatákon bankkártyával is lehet fizetni, ezen belül PayPass kártyák használatára is lehetőség van. A gyors és biztonságos bankkártyás fizetést jelenleg minden tízedik vásárlásnál választják az utasok.

A vasútállomásokon és megállóhelyeken az internetes jegykiadó automatákkal együtt összesen 123 darab jegykiadó automata áll 64 állomáson az utazóközönség rendelkezésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek