Eltéríthették az eltűnt maláj repülőgépet

Eltéríthették az eltűnt maláj repülőgépet

 

Az Indiai-óceán felett tűnhetett el a Malaysia Airlines járata a CNN legújabb információi szerint, ezért most újabb területen kezdik el keresni a gép roncsait. Ez azért furcsa, mert a járat Pekingbe tartott 239 utasával, és az Indiai-óceán az ellenkező irányban van, írja az Index.

A Wall Street Journal korábban azt állította, hogy a maláj gép hajtóműjének gyártója szerint az eltűnt a gép utolsó radarjel után még négy óráig jeleket sugárzott.

Most kiderült, hogy a hajtómű adatai szerint a Malaysia Airlines járata a repülési radarról történt eltűnés után még négy órán keresztül küldött jeleket a központba, és ezt csak repülés közben tehette. Ezért felmerül ezért a gyanú, hogy valaki szándékosan kapcsolta ki a jeladót, és a gépet eltérítették. Az is szándékosságra utal, hogy a repülőgép két legfontosabb távközlési rendszere alig 14 perc különbséggel hagyta abba az adást.

A gép, ami a felszállás után nem sokkal tűnt el, még további 4000 kilométert repülhetett, a WSJ, az eltűnés pontját feltüntetve, ezt egy 4000 km-es kört rajzolva mutatta be. A Malaysia Airlines a hajtóművel kapcsolatos hírt nem erősítette meg, mindössze annyit közölt, hogy továbbra is együttműködik a hatóságokkal.

Az új szcenáriót mindenesetre a keresőalakulatok olyannyira komolyan veszik, hogy az amerikai haditengerészet egy torpedórombolót és egy felderítő repülőgépet küldött az Indiai-óceánra a Malaka-szoroson át.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Balesetnek nyilvánították az eltűnt maláj gép katasztrófáját
Az utasok hozzátartozói csak így igényelhetnek kártérítést a légitársaságtól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek