Díjat kapott Magyarország imázsfilmje

A turisztikai szektor Berlinale-jának számító versenyen a világ turisztikai szereplőinek marketingkommunikációs anyagai versenyeznek. A még ősszel bemutatott filmben a gulyás, csárda, paprika mellett romkocsmai hangulat is szerepel.

A második helyet szerezte meg Magyarország tavaly ősszel debütált imázsfilmje a berlini Tourism Media Award - Arany Városkapu turisztikai film- és multimédiaverseny szpot kategóriájában. A díjátadón kiemelték, hogy a magyar szpot emocionalitásának köszönhetően nyerte meg a zsűri tetszését – írja közleményében a Magyar Turizmus Zrt.

A megmérettetésre minden évben a világ legnagyobb turisztikai vására, a berlini Internationale Tourismus Börse előtt kerül sor. A díjakat a vásár alkalmával adják át a győzteseknek. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el. A nevezett filmeket a vásár látogatói is megnézhetik az ITB Mozi program keretében.

Gulyás mellett romkocsma

Az új imázsfilm koncepciójának kialakításakor az alkotók arra törekedtek, hogy a hagyományos gulyás-csárda-paprikás mellé más asszociációkat is társítsanak hazánkhoz, szem előtt tartva a fiatalabb korosztály számára vonzó szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket is. A „Think Hungary – More than expected" (Magyarország – több, mint amit várt) szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország sokkal több, mint amire emlékeztek, amit sejtettek, amire számítottak.

Az összeállításban Budapest századfordulós és modern épületei, páratlan kultúrája, a magyar találmányok, a fiatalok számára vonzó romkocsmák és az egyedülálló gasztronómia is helyet kaptak. Magyarország új imázsfilmjét a külföldi média képviselői már megtekinthették a londoni World Travel Market kiállítás alatt rendezett sajtótájékoztatón. Visszajelzésük szerint a film modern képvilága, hangulata és zenéje is elnyerte tetszésüket – áll a közleményben.

Thank you is köszönöm

Legutóbb itt a Travelón mi is bemutattunk egy fiatal csapatot, akik önköltségen romkocsmás, fürdős, fesztiválos, fröccsös, külföldi fiatalokat megszólító imázsfilmet készítettek hazánkról. A Thank you is köszönöm című hatperces filmben egy Budapesten élő, magyar származású amerikai srác mutatja be, miért ez az egyik legfantasztikusabb város, ahol valaha is élt. Az imázsfilmről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek