Közel duplájára nőtt az autóbérlések száma hazánkban

Közel duplájára nőtt az autóbérlések száma hazánkban

Tavaly 88 százalékkal több magyar foglalt bérautót a Rentalcars oldalon, és átlagosan 15 százalékkal költöttünk többet az előző évhez képest – derült ki az Autokolcsonzes.hu legfrissebb, nem reprezentatív felméréséből. Megnőtt a belföldi autóbérlések száma, de még mindig a Spanyolországba és Olaszországba utazók foglalnak a legtöbbször, az USA-ba történő autókölcsönzés aránya visszaesett az előző évekhez képest.

Foglalásainkkal közép-kelet-európai viszonylatban az osztrákok, lengyelek és csehek után a negyedik helyen állunk az autóbérlés gyakoriságát tekintve.

A legnépszerűbb célpontok továbbra is Spanyolország és Olaszország voltak, a bérautó-foglalások közel 30 százaléka ide érkezett. Az Egyesült Államokba történő autókölcsönzések száma 4,5 százalékra csökkent, de Los Angeles még így is harmadik helyen áll a városok ranglistáján. Az előző évekhez képest több mint 5 százalékkal megnőtt a belföldi autóbérlések száma. "Ebben jelentősen közrejátszhat, hogy Magyarország egyre népszerűbb úti cél a külföldiek körében, akik közül sokan csak ide érkezésükkor, spontán bérelnek autót, áll az Autokolcsonzes.hu közleményében.

2013-ban átlagosan 15 százalékkal költöttek többet a magyarok autókölcsönzéskor. Bár a foglalási napok száma nem változott jelentősen az előző évekhez képest, tavaly már a bérlők 45 százaléka vett igénybe kárösszeg-visszatérítési szolgáltatást, amely töréskár esetén nyújt visszatérítési védelmet. A felmérésből látszik, hogy elsősorban még mindig a gazdaságos és kompakt járműveket keresik a magyarok, de már nem ritka az sem, hogy egy nagyobb társaság 7 vagy 9 fős kisbusszal indul útnak.

Az autokolcsonzes.hu online bérautó-foglaló oldal a Priceline.com magyarországi partnereként kínálja online autóbérlési szolgáltatását. Az online autókölcsönző oldal 120 autókölcsönző partner ajánlatát listázza, köztük példáulaz Avis, az Alamo, a Hertz, a Europcar, a Budget, a Dollar, a Sixt, a National vagy a Thrifty ajánlatait is. A rendszer segítségével a látogatók a világ több mint 6000 pontján foglalhatnak online bérautót. Az autokolcsonzes.hu semmilyen díjat nem számol fel, és minden esetben magyar nyelvű ügyfélszolgálat várja az autóbérlőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek