A MÁV minden működő járatát beveti az ünnepekre

Ha vonattal megyünk rokonokat látogatni az ünnepek alatt, figyeljünk az alaposan megváltozott menetrendre. A MÁV mindenesetre beveti mentesítő járatait is.

Az ünnepek ideje alatt a várható utasforgalomhoz igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben, továbbá ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek- írja a MÁV-START Zrt. közleményében.

emzepe / Flickr.com

 A vasúttársaság plusz vonatot is indít Advent EuroCity néven december 21-én szombaton Budapest-Keleti pályaudvarról Bécsbe reggel 7 óra 35 perckor, és aznap vissza 17 óra 34 perces indulással az osztrák főváros Nyugati pályaudvaráról (Wien Westbahnhof). Ezen felül, december 22-én a Bécsből kora esti órákban és a december 23-án reggel a Keleti pályaudvarról induló railjet, megnövelt kapacitással, dupla szerelvényként áll az utasok rendelkezésére.

A menetrendben megtalálható vonatokon felül, mentesítő járatok is indulnak 2014. január 5-én délután a Miskolc-Tiszai pályaudvarról a Budapest-Keleti pályaudvarra és Nyíregyházáról a Budapest-Nyugati pályaudvarra.

Az ünnepekre való tekintettel, a vasúttársaság a 26 év alatti fiatalokra vonatkozó 33%-os kedvezményes menetjegyváltási lehetőséget megszakítás nélkül, december 21-én reggel 10.00 órától 2014.01.01. éjfélig biztosítja az utasoknak. (Az általános szabály szerint csak péntektől-vasárnapig és ünnepnapokkal egybekötött hétvégéken használható fel a kedvezmény.)

Mindenesetre a MÁV-START Zrt. az eddigi tapasztalatai alapján mindenkinek azt javasolja, hogy menetjegyét váltsa meg előre vagy az interneten.

A módosított közlekedési rendről bővebben ezen az oldalon olvashatnak.

Ünnepi menetrend
December 20–án pénteken munkanapi,
december 21–én szombaton pénteki,
december 22–én vasárnap vasárnapi,
december 23–án hétfőn pénteki,
december 24–én kedden szombati,
december 25-től 28-ig ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a szerelvények.
December 31–én kedden munkanapi, január 1-jén szerdán ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Január 2-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a vonatok.

Kapcsolódó anyag:

Karácsonyi vacsoravonatot indít a MÁV

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek