A KLM és az UNICEF együtt küzd a gyerekek jogaiért

A holland királyi légitársaság három éves partneri szerződést kötött az UNICEF-fel. Az együttműködés célja, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek jogaira a légi közlekedésben.

Fotó: Lars Plougmann / Flickr.com

2012-ben az UNICEF is aláírta azt a tíz irányelvet, amely a vállalatokra és a gyerekekre vonatkozik. Ezek a Gyermekjogi és Üzleti Alapelvek, amelyek az ENSZ Irányelvek Üzleti- és Emberi Jogokhoz című kiadványa alapján készültek, egyfajta útmutatóként szolgálnak majd a KLM-nek. A légitársaság arra fog törekedni, hogy minden tevékenysége alkalmával, akárcsak partnerei és beszállítói is, védelmezze és támogassa a gyermekek jogait.

A következő lépés az lesz, hogy ezeket a lépéseket igyekeznek kiterjeszteni a teljes légiközlekedési iparra. A cél, hogy támogassák a vállalatokat abban, hogy ezeket az elveket elfogadtassák a munkahelyeken, a piacon és a szélesebb társadalomban, amely majd segít fenntartani és támogatni a gyermekek jogait. A KLM az első légitársaság, amely támogatja a Gyermekjogok és Üzleti Elvek népszerűsítését.

Forrás: Unicef.hu

Ez az egyedülálló globális partnerség az UNICEF-fel, az ENSZ gyermekekkel foglalkozó szervezetével, szorosan igazodik a KLM azon törekvéséhez, hogy hozzájáruljon egy jobb társadalom kialakulásához. Ez a törekvés tükröződik AirCaires programjukban is, amelynek nevéhez számos oktatási és környezetvédelmi projekt fűződik az utóbbi évekből.

Az Air France – KLM erőfeszítéseit elismerte a Dow Jones Fenntarthatósági Index is, amely kilenc egymást követő évben iparági vezetőként pozícionálta a légitársaságot, köszönhetően környezetvédelmi és szociális programjának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek