Félóránként indulnak a vonatok Veszprémbe

  Félóránként indulnak a vonatok Veszprémbe

  Gyorsabb és sűrűbb lesz a vonatközlekedés Veszprém és Budapest között: a reggeli és délutáni csúcsidőszakban félóránként indulnak járatok a fővárosba, s újra járnak majd IC-vonatok is - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kedden.

  Félóránként indulnak a vonatok Veszprémbe

   A veszprémi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón Navracsics Tibor azt mondta: 2012-ben 12 hónap alatt 96 ezer ember utazott a Veszprém-Budapest vonalon, 2013-ban 10 hónap alatt pedig 98 ezren, ami azt jelenti, hogy jelentős az érdeklődés a vasúti közlekedés iránt Veszprém és Budapest között.

  Éppen ezért vállalták Porga Gyulával közösen a 2010-es hivatalba lépésükkor, hogy javítják Veszprém közlekedési helyzetét, s nem csak a közútit - elsősorban a 8-as számú főút fejlesztésével -, hanem a vasútit is - fűzte hozzá Navracsics Tibor.

  A közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy vélte, ha az utazás feltételei javulnak, ez az érdeklődés tovább nő.

  Porga Gyula bejelentette: december 15-től reggel és délután, a csúcsidőszakban félóránként indul járat Veszprémből Budapestre, s visszaállítják az IC-ket is, amelyek körülbelül két éve nem járnak ezen a vonalon.

  Csökken a menetidő is: a korábbi egy óra 30-40 perc helyett egy óra 20 perc alatt a fővárosba érnek a vonatok - tette hozzá a polgármester.

  Tájékoztatása szerint a város az idén tavasszal a KEOP-tól 500 millió forintot nyert közlekedési csomópont tervezésére; a tanulmányterv - amelyben a busz és a vasút pályaudvart egy helyen tervezik elhelyezni - jövő tavaszra készül el.

  A polgármester beszélt arról is, hogy a város energiastratégiájában vállalta, csökkenti a széndioxid-kibocsátást: a vasút fejlesztése ebbe a koncepcióba illeszkedik, hiszen egy gyors, kényelmes vasút valódi alternatíva az autós közlekedéssel szemben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!