Békebeli karácsony a gödöllői kastélyban

Adventi programok sokaságával, koncertekkel, báb- és színielőadásokkal várja látogatóit az ünnepi díszbe öltözött gödöllői királyi kastély karácsony előtt.

A régimódi, békés karácsonyok hangulatát idézik szombaton és vasárnap a különféle koncertek, illetve báb- és színielőadások. Fellép mások mellett Gryllus Vilmos, az Arpeggio Gitárzenekar, valamint a Futrinka utca Cicamicájának híres utódja, Marcipán cica is. Az ünnepi hangulatot Andersen A kis gyufaáruslány című mesejátéka eleveníti meg a barokk színház egyedi kulisszái között - adott ízelítőt a hétvégi programokból Tüske Boglárka, a kastély kommunikációs munkatársa az MTI-nek.

Mint mondta, nem maradnak el az ilyenkor megszokott programok sem: a kézművesek vására vagy a betlehemezés. Ismét cercle-t (fogadást) tart "Erzsébet királyné", a rendezvényen a legkisebbek is találkozhatnak és beszélgethetnek vele a díszteremben. A gyerekek kipróbálhatják magukat a kézműves kuckóban is, ahol különböző karácsonyi ajándékokat és dekorációkat készíthetnek. Lesz népi játszótér körhintával, s Paprika Jancsi csúzlizdája is visszatér. A történelmi falak között ínycsiklandozó ízeket, például sült gesztenyét, forralt bort, puncsot kínálnak - fogalmazott Tüske Boglárka, hozzátéve, hogy december 27-én, Erzsébet királyné karácsonyán például megtudhatják a kastélyba látogatók, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai.

A gödöllői kastély pálmaháza az adventi időszak kezdetén karácsonyházzá alakult: az egzotikus növények helyét feldíszített karácsonyfák és díszek vették át, tovább színesítve a programkínálatot, amelyhez hozzátartoznak a város megújult főterén folyamatosan látogatható rendezvények és a karácsonyi vásár - magyarázta a kommunikációs munkatárs.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek