Meghosszabbították a Lucian Freud kiállítást Bécsben

  Egy héttel tovább tart nyitva a Lucian Freud kiállítás a bécsi Kunsthistorisches Museumban. A 2014. január 12-ig látható tárlat a híres pszichoanalitikus, Freud unokájának életművébe enged betekintést.

  A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezettnél egy héttel tovább, január 12-ig látogatható a Lucian Freud kiállítás a bécsi Művészettörténeti Múzeumban (Kunsthistorisches Museum). Az osztrák fővárosban bemutatott 43 alkotás a brit festőművész csaknem hetvenéves munkásságának legfontosabb darabjait vonultatja fel egy 1943-ból származó önarcképtől egészen a legutolsó alkotásáig, amely halála miatt befejezetlen maradt.

  Lucian Freud: Lány fehér kutyávalFotó: Tate, London

   A 20. és 21. század egyik legjelentősebb figuratív festőjének bécsi kiállításához olyan világhírű kiállítóházak adtak kölcsön a gyűjteményükből, mint a New York-i Metropolitan Museum of Art, a londoni Tate, a washingtoni Hirshorn Museum and Sculpture Garden, az oxfordi Ashmolean Museum, a chicagói Art Institute vagy a madridi Museo Thyssen-Bornemisza, írja a bécsi Compress hírügynökség.

  A híres amerikai filmszínész, Steve Martin magángyűjteményéből származik a kiállítás egyik fő attrakciója, a Naked Girl (Meztelen lány) című festmény, Freud első egészalakos aktképe. Szintén igazi csemegének számít a Girl with a White Dog (Lány fehér kutyával) vagy egy 1956-ból származó, befejezetlen önarckép, amelyet az elmúlt 30 évben csupán egyetlen egyszer mutattak be.

  A kiállítást egy 15 perces film egészíti ki, amelyet Freud asszisztense, David Dawson készített, és amely többek között a művész utolsó heteibe is betekintést enged.

  Hol és mikor?
  Lucian Freud
  Kunsthistorisches Museum
  1010 Bécs, Burgring 5.
  Nyitva kedd-vasárnap 10-6-ig (utolsó belépés fél hatkor), csütörtökön este kilencig. A felnőttjegyek 14, a diák- és nyugdíjas jegyek 11 euróba kerülnek és online is vásárolhatók. 19 éves korig a belépés ingyenes.
  www.khm.at
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!