Mikulásgyár nyílt a Mammutban

Háromszázezer magyar és határon túli gyermek számára gyűjt adományokat idén országszerte mintegy 150 helyszínen a Mikulásgyár - hangzott el az akció budapesti sajtótájékoztatóján.

December 6. és 22. között Budapesten az 56-osok terén, a Mammut bevásárlóközpontban, országszerte a Duna House ingatlanirodákban és az Invázió üzleteiben, a Győri ETO Parkban és minden postán gyűjtik a ruhaneműt, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékot, édességet vagy tartós élelmiszert tartalmazó adományokat.

A Mammut bevásárlóközpontban december 3-án tartott megnyitón részt vett Joulupukki, a finn Mikulás is, aki hangsúlyozta: a tárgyi adományok mellett fontos, hogy az emberek egymásra is jobban odafigyeljenek és a rászorulók megsegítésére való nevelés már gyerekkorban elkezdődjön.

Idén első alkalommal állítottak fel az 56-osok tere mellett egy második számú nagy gyűjtőpontot is a fővárosban. Vígh Gábor, a budai bevásárlóközpont vezérigazgatója hangsúlyozta: a helyszín annak a három kerületnek a határán található, ahol Magyarország legtehetősebb lakosai élnek, ezért bíznak benne, hogy ennek köszönhetően nagyban hozzá tudnak járulni az akció sikeréhez.

Szarvasok a Mammutban
Galéria: Mikulásgyár
Fotó: Mohai Balázs / MTI

A program idei főtámogatója az Aldi, amely 36 millió forintos felajánlása mellett két további ponton támogatja az akciót: a gyűjtés ideje alatt az áruházlánc minden héten öt különböző terméket jelöl meg, melyek megvásárlásával a vásárlók is hozzájárulhatnak a gyűjtés sikeréhez. Valamint a cég a Háziasszonyok Nagykönyve című kiadványának teljes bevételét is a Mikulásgyárnak ajánlotta fel – mondta el Székács Tibor, a cég ügyvezető igazgatója.

Az adományokat a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta önkéntesei juttatják el a mélyszegénységben élő családokhoz. A gyűjtés hivatalos megnyitóját az 56-osok terén, december 6-án tartják majd. Bővebb információ a segélyprogramról a www.mikulasgyar.hu címen érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek