Pao Pao lett a washingtoni pandakölyök neve

  A washingtoni állatkert pandáját a Kincs (Pao Pao) névre keresztelték, mert ő a második parkban született példány, amely életben maradt. A bocs augusztus 23-án jött világra, azóta anyja gondosan neveli odújában.

   A Pao Pao, vagyis a Kincs nevet kapta a washingtoni állatkert száznapos pandakölyke. A bocs mindössze a második parkban született példány, amely életben maradt az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát javítani hívatott pandadiplomácia több mint négy évtizede íródó történetében. A kölyök nevére kiírt szavazáson a Pao Pao név több mint 123 ezer voksot kapott a nagyközönségtől.

  Ő itt Pao Pao személyesen. További képekért kattintson!
  Galéria: Óriáspanda bébik születtek
  Fotó: Abby Wood / MTI

  Az augusztus 23-án világra jött nőstény bocsot anyja, Mej Hsziang gondosan neveli odújában. A kölyök minden bizonnyal 2014 év elején mutatkozik be a nagyközönségnek, a gondozók azonban Mej Hsziang viselkedése alapján elképzelhetőnek tartják, hogy Pao Pao már hamarabb megismerkedhet a világgal. Addig még meg kell kapnia az utolsó oltásokat. Ez várhatóan a héten megtörténik.

  Mej Hsziang eddigi egyetlen életben maradt utóda, Taj San 2005-ben született. A hím 2010-ben Kínába került tenyésztési célokra. Mindkét kölyöknek Washington másik pandája, Tien Tien az apja.

  Az amerikai főváros állatkertjében nagy hagyománya van a pandatartásnak. Pao Pao elnevezése alkalmából a parkban levetítettek egy videoüzenetet, amelyen Michelle Obama first lady arról beszélt, hogy a pandadiplomácia Nixon elnök nejének, Pat Nixonnak köszönhető. Az amerikai elnöki házaspár 1972-ben járt történelminek minősülő látogatáson Kínában, a first lady akkor járt az óriáspandák csodájára.

  "A kínai partnereinkkel évtizedek óta tartó szoros együttműködés révén ezek a figyelemre méltó állatok a két ország közötti kapcsolatok jelképévé váltak" – fogalmazott Barack Obama felesége. Megszólalt a kínai first lady is, aki videoüzenetében úgy fogalmazott, a pandák Kína nemzeti kincsei. "Sok ember ugyanúgy szereti a pandakölyköket, mint saját gyerekeit" – mondta mandarin nyelven Peng Li-jüan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!