Kamerát lopott, selfie-t gyártott a sas

Krokodilokat filmeztek volna az automata kamerával, de ellopta egy sas. A fiatal madár több mint száz kilométert repült a felvevővel, és végigfilmezte a tájat a magasból.

Madártávlatból készített páratlan felvételeket egy sas, amely elcsent egy videokamerát Északnyugat-Ausztráliában, ahol krokodilok viselkedését rögzítették a felvevővel.

A nyugat-ausztráliai Kimberley térség vadőrei hétfőn tették közzé azt a videofelvételt, amelyen jól látható a táj, amely fölött a madár 110 kilométert röpült. Látható, amint a fiatal madár a szárnyaival csapkodva megragadja a kamerát, majd felszáll vele. A sas később egy selfie-t (önarcképet) is készít magáról, amikor a fejét a kamera lencséje elé tartja.

A vadőrök a mozgásérzékelő felvevőt a Margaret folyó mentén helyezték el májusban, hogy krokodilokat kapjanak lencsevégre. A 10-15 centiméter hosszú és öt centiméter széles kamera hamarosan eltűnt a helyéről, és a szakemberek azt gondolták, talán a vízbe esett.

A videokamerát azonban 110 kilométerrel arrébb, a Mary folyónál találták meg a közelmúltban. A rendkívüli felvétel pedig akkor került elő, amikor megvizsgálták a gépen rögzített anyagokat. A vadőrök azt tervezik, hogy ezentúl odacsavarozzák a kihelyezett kamerákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek