Féláron ehet Izraelben, ha kikapcsolja a mobilját

  Féláron ehet Izraelben, ha kikapcsolja a mobilját

  Jelentős, 50 százalékos kedvezményt ad a számla végösszegéből vendégeinek egy Izraelben, Jeruzsálemtől néhány kilométerre fekvő arab étterem, amelynek tulajdonosa úgy gondolja, az okostelefonok tönkretették az étkezés élményét.

  Fotó: Lars Plougmann / Flickr.com

   Dzsavdat Ibrahim bízik abban, hogy az általa kínált nagylelkű kedvezmény révén visszatérnek a régi szép idők, amikor az étterem a társaságról, a beszélgetésről és az étel élvezetéről szólt, semmint az internetezésről, az üzenetírásról és az irodával való kapcsolattartásról.

  A 49 éves vendéglős jól ismert éttermét a település neve után Abu-Gosnak hívják. A Jeruzsálemtől 10 kilométerre fekvő város a zsidók és az arabok közötti együttélés jelképévé vált, krémes humuszt és grillezett húst kínáló vendéglátóhelyei pedig egyaránt népszerűek az izraeliek és a palesztinok körében. Abu Gos a fentiek mellett továbbá arról nevezetes, hogy 2010-ben itt döntötték meg a világ legnagyobb humusz-táljának rekordját.

  Ibrahim 1993-ban egy amerikai lottón nyert pénzéből nyitotta meg éttermét. Az utóbbi években azt tapasztalta, hogy az okostelefonok egyre kifinomultabbá válásával romlott a helyzet: barátok és házastársak csendben ülnek az asztalnál és készülékük kijelzőjét bámulják. Még enni is elfelejtenek, így aztán újra kell nekik melegíteni az ételt.

  A vendéglős szerint a technológia ugyan nagyon jó dolog, de ha étkezésről van szó, és az ember épp a barátaival és a családjával tölti az időt, tud fél órát várni. Ibrahim kétségtelenül jobb helyzetben van a legtöbb kollegájánál: az illinois-i lottón ugyanis 23 millió dollárt nyert annak idején, amikor az Egyesült Államokban élt, úgyhogy bőséges kedvezményt tud kínálni vendégeinek.

  A mobilkészülékeket a világ másik felén is szívesen száműzné néhány étterem: New Yorkban nemrég hirdette meg első néma vacsoráit egy olyan hely, amelynek tulajdonosa szintén megelégelte az okostelefonok és más eszközök használatát az étkezés alatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!