Újraindulnak a charterek Egyiptomba

  Újraindulnak a charterek Egyiptomba

  Az egyiptomi utaztatásban érdekelt utazási irodák szerint az egyiptomi üdülőhelyek biztonságosak, ezért a külügyi figyelmeztetés ellenére újraindítják a chartereket – számol be róla a Világgazdaság. Egyiptom eddig sem volt drága, de most még olcsóbb lett, ami nagy vonzerőt jelent a hagyományosan árérzékeny magyar utazók számára – írja a lap keddi száma.

  "Péntektől heti egy charterjárat indul Hurghadába, amelyet az Air Cairo légitársaság üzemeltet. Már majdnem teltházunk van, még 10-20 helyet kell értékesítenünk" – mondta a Világgazdaságnak Füri Mihályné, a Kartago Tours vezetője, aki hozzátette: érzékenyen érintette őket az egyiptomi utak leállása, mert árbevételük harmada ebből származik. Az utasokat természetesen tájékoztatják arról, hogy Egyiptomot a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok közé sorolta.

  Az Anubis Travel is elindította már a chartereket, a cég a Travel Service gépeivel utaztat. "A magyar külügy fáziskésésben van. Szlovákiából három hete, Csehországból egy hónapja repülünk és semmi probléma nincs" – mondta a Világgazdaságnak Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója. Európa legnagyobb utazásszervező csoportja, a brit Thomas Cook is szeptember 30-tól újra szervez utakat Egyiptomba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!