Patagónia legnagyobb dínói Budapesten

Patagónia legnagyobb dínói Budapesten

Patagónia legnagyobb és legöregebb dinoszaruruszai, teljes csontvázak másolatai, dínófészek, megkövesedett dinoszaurusz tojások és játékos bemutatók várják a látogatókat szeptember 28-tól, vagyis most szombattól a Magyar Természettudományi Múzeum új időszaki kiállításán.

A nemzetközi vándorkiállításon a tizenhat dinoszaurusz csontváz mellett a tudományos magyarázatokat interaktív elemek adják át a látogatóknak, így a gyerekek is megismerhetik Patagónia ősi világát - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A 2014. július 31-ig látogatható tárlaton dínótojás rekonstrukciók, többek között egy Mussaurus patagonicus fészek is látható a kutyatermetű Gasparinisaura cincosaltensis, valamint a 225-215 millió éves triász időszaki rétegekből előkerült Hajnali tolvaj (Eoraptor lunensis), Herrera gyíkja (Herrerasaurus ischigualastensis) és Riojasaurus incertus mellett.

A kiállítás bemutatja a 14 méter hosszú és nyolc tonna súlyú óriási Giganotosaurus carolinii-t, a nyolc méter hosszú és 1,2 tonna súlyú Carnotaurus sastrei-t, valamint az egyik legnagyobb raptor-karmot, amelyet valaha találtak.

Az argentin óriások mellett az Eltűnt világok - A dinoszauruszok kora Magyarországon című kiállítás azokat az értékes őshüllő-leleteket és a megtalált csontok alapján elkészített teljes testrekonstrukciókat vonultatja fel, amelyeket az elmúlt években találtak kutatók a Bakony területén. Legnevezetesebbek a páncélos dinoszauruszok és a repülő hüllők maradványai, de különlegesek a bakonyi növényevő krokodilok koponyái is.

A tárlaton testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és egy új, Magyarországon múzeumban először bemutatkozó interaktív számítógépes technika várja a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek