Vízi szafari és szubtrópusi park lehet a Vidám Park helyén

A magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot tervez a Fővárosi Állat- és Növénykert a Vidám Park jelenlegi területére, amelyet október elsejével vesz át.

 

A Magyar mesepark elsősorban a kisgyermekes családoknak kínál majd tartalmas szórakozási lehetőségeket modern játékokkal, a Vurstli hagyományainak felelevenítésével és a magyar állatos meséket feldolgozó mesevárral, amely az Elvarázsolt kastély utódja lesz. A kéthektáros területre tervezett, szubtrópusi állatokat és növényeket felvonultató Pannon parkban pedig kalandpálya, vízi szafari és állatkifutó várja majd a látogatókat - közölte Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a tervezett fejlesztésekről tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a Vidám Park műemléki játékait megtartják és lehetőség szerint üzemeltetni is fogják. Ide sorolható az 1906-ban épült körhinta, az 1912-ben kialakított barlangvasút, az 1922-es hullámvasút és a mesecsónak is. Az igazgató hangsúlyozta: "a gépek parkja helyett az élővilág és gyerekek parkja lesz a terület szelídebb és gyermekbarátabb funkciókkal".

A Vidám Park területén folyamatosan zajlanak majd a fejlesztések, és bár az előzetes tervek szerint csak 2017-ben fejeződik be a teljes átalakítás, néhány létesítmény már 2014 tavaszától látogatható lesz. Ezek közé tartozik az állatsimogatót is magában foglaló gyermekrész, a honfoglaló magyarok állatait bemutató terület, valamint a mesepark kialakítása, amely néhány hagyományos, de "szelíd" vidámparki elemet is magában foglal majd.

A kéthektáros területre tervezett Pannon park egyik területén a Pannon ősvilág kap majd helyet, benne a Pannon ősvadon elnevezésű csarnokkal, amely az elképzelések szerint Európa legnagyobb biodómja lesz. Ez egy fedett, helyenként 40 méter belmagasságot is elérő szubtrópusi csarnok lesz állatokkal, növényekkel és kalandparkkal, a vele összekötött Pannon-tenger akváriummal, valamint a hozzá csatlakozó mesevárral, magyar majorral, madárkórházzal és gyereklovardával.

A területen kialakítanak egyebek mellett bemutatótereket, amelyek kiállítások és előadások megtartására lesznek alkalmasak, valamint az állandó parkolási gondok megoldására mélygarázst is létesítenek.A fejlesztési tervek elkészítésére ebben az évben 100 millió forintot kapott a kert, a beruházás megvalósítását az előzetes számítások alapján 15 milliárd forintra becsülik. Persányi Miklós kiemelte: "a beruházás fejében az ország egy európai vonzerejű, hatalmas attrakciót kap, amelynek látogatószáma is lényegesen meghaladja majd az állatkert mostani látogatottságát".A Budapesti Vidám Park Zrt. szeptember 30-án szünteti be tevékenységét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek