Az ország legigazibb tökét keresik Nagydoboson

  Az ország legigazibb tökét keresik Nagydoboson

  Az ország legnagyobb, leghosszabb és "legigazibb" tökét is kiválasztja a zsűri hétvégén, a nagydobosi 13. Nemzetközi Sütőtök Fesztiválon, ahol tökszínházi- és tökszobrászati bemutatót tartanak, valamint a híres tökös ételekből rendeznek főzőversenyt, kóstolóval. Mint Balogh József, a szervező helyi EF-NA Bt. ügyvezető igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta, a "legigazibb" sütőtöknek a nagydobosi fajtát tartják, a címért így a helyi gazdálkodók versenyezhetnek.

  Tökpiramis Nagydobosoninteraktivista / Indafotó

   Az ország legnagyobb és leghosszabb tökének címére - az utóbbi a két-három méteresre, sőt többre is megnövő kolbásztökök viadala - nemcsak a nagydobosiak, hanem bárki pályázhat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Mátészalkához közeli településen.

  A szombaton 10 órakor kezdődő fesztiválon tökszínházi bemutató is lesz, a tök adja az előadás díszletét, kellékeit, valamint a tökszobrászok is bemutatják, mit tudnak faragni a kemény húsú zöldségféléből. Készülnek tökből főzött és sütött ételek a töklevestől a töklapcsánkán át a híres szatmári tökös-mákos rétesig. A tökételeket bárki megkóstolhatja, sőt a receptet is elkérheti az alkalmi szakácscsapatoktól.

  Rendeznek töklökő és sodrófahajító viadalt, a szórakoztatásról pedig környékbeli hagyományőrző kulturális csoportok gondoskodnak a nagydobosi rendezvényközpont színpadán. Labdarúgó-mérkőzések és kettesfogathajtó-verseny is várja a látogatókat. A fesztivált vasárnap a Hooligans együttes koncertje zárja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!