Rekord-kánikula Olaszországban

Rekord-kánikula Olaszországban

A legmagasabb fokú hőségriasztás lép életbe Olaszországban péntektől, miután az időjárási előrejelzések rendkívüli kánikulát jósolnak a következő egy hétben az egész Appennini-félszigeten.

Péntekre hat olasz városban, Bolzanóban, Firenzében, Genovában, Perugiában, Triesztben és Veronában rendelték el a legmagasabbnak számító, harmadfokú riasztást, szombaton pedig már tizenkét városra vonatkozik ugyanez: a fentiek mellett például Bresciára, Bolognára és Rómára.

A városokban még forróbbnak tűnik majd a levegőFotó: mimi / Travelo

 Az olasz polgári védelem és az egészségügyi tárca arra figyelmeztette a helyieket és a turistákat, hogy a veszélyesnek minősített kánikula jövő hét közepéig eltarthat. Azt tanácsolták, hogy az idősek, a gyerekek, a betegek ne menjenek utcára. A meleg miatti esetleges rosszullétre figyelmeztették a strandolókat és a műemlék városokban sétáló turistákat is.

Az utóbbi harminc év legforróbb hetét jósolják az olasz meteorológusok, akik Kharónról, a halottakat szállító alvilági csónakosról nevezték el a hőhullámot. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet egész Olaszországban meg fogja haladni a 40 Celsius fokot, és a levegő a magas páratartalom miatt még forróbbnak tűnik majd, főleg a városokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek